Интерактивна карта показва къде да намерим сирене и кашкавал на преференциални цени

0
104
Кашкавал
Снимка: Wikimedia Commons

Министерство на икономиката и индустрията публикува интерактивна карта, на която може да видим местоположението на всеки от общо 120 магазина в България, който предлага млечните продукти на „Ел Би Булгарикум“ на преференциалните цени.

Тя се зарежда при отварянето на сайта на lbbulgaricum.bg и има за цел да улесни потребителите, които са се увеличили в пъти през последните месеци.

„В началото на нашето управление „Ел Би Булгарикум“ предлагаше продуктите си в 11 фирмени магазина и в няколко големи търговски вериги. Пазарният дял на дружеството бе около 2%, а условията, при които продуктите се продаваха в една от големите вериги, бяха довели до загуба за Ел Би от 500 хил. лв. за година“, коментира министър Никола Стоянов.

В момента на потребителите се гарантира твърда цена на продуктите – сирене за 12,90 лв/кг и кашкавал за 15,90 лв/кг.

Въведена е и промяна в организацията на доставките, тъй като дружеството не е било готово веднага да посрещне големия потребителски интерес. През последните месеци постоянно има опашки от клиенти пред магазините им, а стоката свършва толкова бързо, че се налага зареждане по минимум два пъти на ден.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments