Институциите реагираха светкавично за установяване на извършителя на земекопните дейности в залива на „Вромос“

0
367
Багер
Багер. Снимка: Pixabay

Бургаската областна администрация, ОДМВР-Бургас, Екоинспекцията и Община Созопол предприеха незабавни мерки и установиха извършителя на земекопните дейности, засягащи крайбрежната ивица в района на залива „Вромос“.

По нареждане на областния управител Стойко Танков в събота се извърши оглед на място от заместник областния управител Пламен Янев във връзка с подаден сигнал от гражданин за извършване на земекопни дейности върху имот държавна собственост, находящ се в източната част на залива „Вромос“, Черноморец, в района на бившите имоти на военното поделение там. В сигнала до Областна администрация Бургас беше приложен и снимков материал на багер, извършващ изкопни дейности, нарушаващи крайбрежната ивица.

ОДМВР-Бургас установи изпълнителя на земекопните дейности – юридическо лице, което е дало показания пред полицейски служители. От МВР-Созопол са докладвали преписката в Районна прокуратура-Бургас.

Днес в Областна администрация Бургас се проведе среща между екипа на областния управител Стойко Танков и директора на Екоинспекцията Павел Маринов. В най-кратки срокове РИОСВ-Бургас ще се произнесе по казуса. С цел експедитивност на обработката на сигналите на работната среща се взе решение екологичната институция да проверява всички казуси без оглед на това дали сигналът е постъпил през работни или почивни дни.

За установяване обхвата на нарушението общинската администрация на Созопол стартира геодезическо замерване.

От Бургаската областна администрация призовават да се сигнализира своевременно за нарушения, за да се предприемат незабавни действия по установяването на извършителя.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments