Инспектори на ГДИДТН провериха лица, стопанисващи басейни

0
80
Басейн
Снимка: Pixabay

Инспектори на Главна дирекция „Инспекция за държавен технически надзор” /ГДИДТН/ при Държавна агенция за метрологичен и технически надзор /ДАМТН/ извършиха проверки за безопасната техническа експлоатация и поддръжка на елементите за вграждане, филтрацията и помпите към плувните басейни – самостоятелни или прилежащи към места за настаняване на територията на Регионален отдел Южна централна България /РОИДТН ЮЦБ/ и Регионален отдел Югозападна България /РОИДТН ЮЗБ/.

На територията на областите Пловдив, Пазарджик, Кърджали, Смолян, Хасково, Стара Загора са проверени 40 лица, стопанисващи 43 басейна. След извършените проверки са дадени 11 предписания. Посетени са още 13 лица, стопанисващи плувни басейни, при което е установено, че басейните не работят. На територията на областите Благоевград, Кюстендил са проверени 35 лица, стопанисващи 75 басейна. След извършените проверки са дадени 14 предписания.

Най-често срещаните предписания в констативните протоколи са да се представи заповед за назначаване на комисия, да се представи протокол от извършена проверка, липсата на техническо досие каквото е изискването. Дадено е едно предписание за подмяна на решетката на сифона на басейн и едно за укрепване на перилата на стълбите на басейна.

ГДИДТН към ДАМТН ще продължи да извършва проверки за безопасната техническа експлоатация и поддръжка на елементите за вграждане, филтрацията и помпите към плувните басейни – самостоятелни или прилежащи към места за настаняване.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments