Инински, БФ Бокс: Тази година Купа „Странджа“ няма аналог

0
39
БФ Бокс
БФ Бокс. Снимка: БФ Бокс

„Международният боксов турнир „Странджа“ тази година няма аналог. Интересът е огромен и се радвам, че продължаваме да пишем история с всяко следващо издание на турнира“, заяви президентът на Федерацията Красимир Инински в Пресклуб „България“.

74-то издание на МТ „Странджа“ ще се проведе от 20 до 26 февруари в зала „София“. Жребият в отделните категории ще стане ясен на 19 февруари. България ще бъде представена от 18 боксьори – 12 при мъжете и 6 при жените. Конкуренция на националите ни ще правят над 450 представителя на 42 държави от всички краища на света.

„Никога досега не е имало турнир, с толкова много участници и такъв мащаб. Но казах на боксьорите да не се притесняват, да останат спокойни, защото това е встъпителен турнир към световните първенства и олимпийската квалификация. Целта ни е да се представим максимално добре именно там и да спечелим колкото се може повече квоти на Европейските игри в Полша през лятото“, каза президентът на федерацията Красимир Инински. Той допълни, че парите, които се съберат от продажбата на билети в хода на турнира, ще бъдат раздадени под формата на премии на боксьорите, които спечелят медали от турнира.

„Благодаря за отличните условия, които са ни осигурени от ръководството на федерацията. Имаме много млад, но изключително качествен отбор. Всеки е потенциален медалист на Купа „Странджа“, която тази година е като световно първенство, с невероятна конкуренция“, заяви от своя страна треньорът на мъжете Жоел Арате. Носителят на трофея от миналата година – Радослав Росенов пък се закани да защити отличието си следващата седмица, а в последствие да спечели квота за Игрите в Париж.

„Подготовката мина отлично, момичетата са готови и нямат търпение турнирът да стартира. Имаме потенциал за медал от всяка категория, в която ще участваме. Доволен съм от старанието и себераздаването им. Тренираха и с момчета от юношеския национален отбор, сега имаме спаринги и с момичета от други държави, така че нивото е много високо“, каза треньорът на жените Борислав Георгиев.

Съставът на България за МТ „Странджа“:

Мъже: Ергюнал Себахтин /48 кг/, Ясен Радев /54/, Хавиер Ибаниес /57/, Радослав Росенов /60/, Красимир Джуров и Кирил Русинов /63.5/, Рами Киуан и Уилиам Чолов /75/, Кристиян Николов /80/, Микита Горбатенко и Георги Стоянов /86/ и Йордан Морехон /+92/
Жени: Севда Асенова /48 кг/, Златислава Чуканова /50/, Венелина Поптолева /52/, Станимира Петрова /54/, Светлана Каменова /57/ и Аслъхан Мехмедова /60/.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments