Имунолози: Заразени с COVID-19 разпространяват вируса преди симптомите

0
251
COVID-19
Photo: Pixabay

Заразените с коронавирус разпространяват заразата преди появата на симптомите. Около това заключение са се обединили имунолози от Русия.

Владислав Жемчугов разказа пред РИА Новости, че според нея заразността зависи от лечението и от това в каква форма протича самото заболяване. Затова е необходимо задължително заразените да носят предпазни маски през целия инкубационен период, който е 14 дни. Той подчерта, че човек може да бъде заразен през цялото това време, а понякога дори и три седмици след разболяването, предаде „Канал 3“.

Според Жимчугов PCR тест трябва да бъде направен при всяка една симптоматика на настинка. Ако се окаже, че човек не е заразен с коронавирус, е необходимо изследва и за грип, защото лечението на двете заболявания е различно.

Професор Наталия Пшенична от своя страна обяви, че според нея човек е заразен 3-4 дни преди появата на симптомите и това продължава 5 дни след това. Тоест заболяването активно се предава общо около 8-9 дни.

Най-заразен е човек през първия ден на заболяването. С всеки изминал ден след това шансът да бъде предаден коронавирусът намалява.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments