Имал ли е Цоло Вутов принадлежност към БКП и Държавна сигурност?

1
298
Цоло Вутов
Снимка: Геотехмин

Цоло Вутов е интересна личност. В своя статия “Mejdu-redovete.com” пише, че няма публична информация за свързаността на Цоло Вутов с БКП и Държавна сигурност. Но мнозина са на мнение, че ако не е бил свързан с Партията или със службите, е нямало да получи шанс да натрупа голямо богатство.

Справка в сайтовете desebg.com, comdos.bg и agentibg.com обаче показва, че Цоло Вутов не е имал принадлежност към Държавна сигурност. Той не е бил агент, сътрудник, информатор и няма връзка със структурата.

В Уикипедия е посочено, че Цоло Вутов е приятел от казармата с ген. Румен Миланов (началник на Националната служба за охрана (НСО) от 2004 до 2007 г., а от 2009 до 2012 г. – съветник в политическия кабинет на Бойко Борисов, секретар на Съвета по сигурността и шеф на Центъра за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност).

Когато напуска НСО, Миланов се връща на работа при Цоло Вутов, където е бил и през 2005 г., след като напуска НСБОП. Същата година Цоло Вутов назначава във фирмата си „Елаците мед“ и други висши антимафиоти – бившите заместник-директори на НСБОП Красимир Младенов и Иван Йовчев, както и началника на направление „Борба с терора“ Борил Кацаров.

През 2019 година Цоло Вутов беше удостоен с най-високото държавно отличие – орден „Стара планина“. Предложението е внесено в правителството от министъра на икономиката Емил Караниколов, който е смятан от някои за човека на ДПС в кабинета на Бойко Борисов. Мотивите за връчване на отличието са били: „За приноса и заслугите му към икономическото развитие на страната и изграждането на съвременните индустриални отношения“.

Година по-рано името му нашумя отново, след като беше публикувано видео, на което се вижда как синът му Владимир пръска шампанско за 40 000 евро под звуците на чалгата „Шушана“ в известен френски курорт.

Дни и дори часове след публикуването на видеото, то беше премахнато почти от всички места, където беше качено. Част от коментарите също бяха заличени. Тогава потребители на Фейсбук коментираха, че това няма как да бъде направено без вмешателство от определени служби, защото видеото е изтрито много бързо от социални мрежи и разни уебсайтове.

Дали дългата ръка на службите се е намесила или е поредната теория на конспирацията, може само да се гадае, но това не е единственият подобен случай и е желателно да се замислим…

1
Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и Видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
1 Коментирайте темите
0 Отговори на темата
0 Последователи
 
Най-интересен коментар
Гореща тема
1 Коментатори
Боко Скорошен коментатор
  Абониране  
нови стари най-гласувани
Известие от
Боко
Боко

Господ да съди народните кръвопийци