„Има такъв народ“ се присъединиха към критиките срещу премиера по спора за РСМ

0
19
Станислав Балабанов
Станислав Балабанов. Скрийншот от видео на "NOVA"

Депутати от „Има такъв народ“ се присъединиха към отправените критики срещу политиката на министър-председателя Кирил Петков по повод спора с Република Северна Македония“/РСМ/. Станислав Балабанов обяви в ефира на „bTV“:

„Потвърждават се подозренията, че правителството е поело ангажименти България да не възразява срещу приемането на РСМ в Европейския съюз.“

По-рано през седмицата пък лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов отбеляза: „За проблема със Северна Македония е направо ненужно да ви говоря. Защото всички разбраха за нерегламентираните опити на Кирил Петков и съветниците му да заобиколят националния интерес.“

Същевременно днес вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев /“Продължаваме промяната“/ отрече обвиненията му. Той смята, че няма лесно да бъде преобърната позицията на страната. Това може да се случи, ако „всички партии (включително опозицията в парламента) и президентът преценят, че това е добре за България“, а според него това трудно може да стане.

Премиерът Кирил Петков не е отговорил на днешните критики.

Същевременно по-рано през деня представители на ВМРО блокираха Кресненското дефиле. Акцията им под надслов #НеПредавайМакедония ще продължи неопределено време, заканиха се от политическата партия.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments