Има ли неправомерно избран домоуправител в местността „Лагер 1“? ОЗБГ изпрати сигнал до прокуратурата

0
568
Затворен комплекс
Снимка: Скрийншот от Google Maps

„Организация за закрила на българските граждани“ /ОЗБГ/ подаде сигнал до Районна прокуратура – Бургас по повод информацията, изпратена до тях, че в квартал „Рудник“, местността „Лагер 1“ има неправомерно избран домоуправител.

Гражданите, които са алармирали за проблема, твърдят, че са извършени поредица нарушения по Закона за управление на етажната собственост /ЗУЕС/. На база тези тревожни данни от ОЗБГ се обръщат към държавното обвинение да извърши проверка:

 1. По какъв начин е свикано събранието за избиране на домоуправител, спазени ли са всички законови изисквания и имало ли е кворум.
 2. Поставените подписи върху протокола от събранието истински ли са, тоест всеки един човек лично ли е поставил подписа си или някой се е разписал вместо хората.
 3. Пълномощниците представили ли са необходимите документи за провеждане на събранието, тоест били ли са упълномощени според законовите изисквания и притежават ли нужните документи, за да са пълномощници?
 4. При положение, че точка 1, 2 и 3 /едно, две и три/ представляват нарушаване на закона, то да се установи кой е входирал документите в общината, кой е издал фалшивите документи/ при наличие на такива/, кой е положил подписи от името на живущите, кой е организатор на целия процес по избиране на домоуправител.
 5. Да се извърши проверка на лицето Митко Динев, който е настоящ домоуправител за:
  а/ законен ли е начинът, по който е избран за домоуправител;
  б/ разполага ли с всички необходими документи, за да заеме позицията Домоуправител;
  в/ ако разполага с необходимите документи от точка б/, то тези документи истински ли са, подправени ли са или са фалшифицирани?

Припомняме, че вчера с Искра.бг се свърза и една от потърпевшите жени – Жанет Георгиева. Тя в детайли разказа, че е била подложена на тормоз вследствие избирането на Митко Динев за домоуправител. От Искра.бг оставаме на разположение на всички засегнати страни да изкажат позициите си. Ще следим и какъв е резултатът от извършената проверка на прокуратурата.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments