Има арестуван за масовото нарязване на автомобилни гуми в Бобов дол

0
1201
Гуми, автомобил
Снимка: Pixabay

Има задържан за нарязаните десетки автомобилни гуми в Бобов дол. Престъплението е извършено в рамките на няколко часа в нощта срещу неделя.

Повредени са гумите на 31 коли, паркирани из целия град – без значение година или марка. При един от автомобилите се вижда, че гумите са нарязани с нож, а други – продупчени с шило.

Според потърпевшите мотив за престъплението – няма. Кметът на Бобов дол Елза Величкова коментира за „bTV“, че е разговаряла със служителите на реда. По думите й деянието не е целенасочено, а актът на вандалщината е бил на случаен принцип.

Според местните и друг път е имало подобни престъпления, но не в такъв мащаб. Съмняват се това да е дело на непълнолетни.

Сред потърпевшите е и изпълнителят Борис Дали – две гуми на колата му са били спукани.

„Не може да се каже кой е. Предполагам, че полицаите ще го намерят, защото нашият град по принцип е спокоен, малък, няма такива инциденти. Ставало е през годините, не е да кажем на 100%, че няма. Но се надявам да го намерят, защото наистина много гадна, вандалска постъпка от страна на тези, които и да са“, сподели Борис Дали за „NOVA“.

Жители на Бобов дол предполагат, че автомобилните гуми може да са били спукани и с цел да се създаде повече работа за местните сервизи.

Общата стойност на нанесените щети вероятно е за няколко хиляди лева.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments