Илиян Василев за ГЕРБ и ДПС: Професионализмът ще бъде в мазето, а на показ ще бъде мафиотският фундамент

0
74
Илиян Василев
Илиян Василев. Снимка: Ilian Vasilev, Facebook

Анализаторът Илиян Василев написа коментар в социалната мрежа Facebook по повод поведението на ГЕРБ и ДПС и техния професионализъм. Той коментира и факта, че се бяга от лидерски дебат с Николай Денков. Публикуваме анализа на Илиян Василев без редакторска намеса:

„ГЕРБ претендират, че са големи професионалисти, но почти всичките им основни фигури са наети лица, без собствен органичен път към професионализма. Сутринта гледам един комсомолец, който бе спуснат за заместник министър на външните работи и действаше повече като комисар. Най-голямото му „достойнство“ е, че целува ръка на Вожда.

Гафовете на това служебно правителство, особено последния, с резолюцията на Сребреница, са проекция на това, което ще виждате при редовно и всякакъв друг правителство на ГЕРБ и ДПС – професионализмът ще бъде в мазето, а на показ ще бъде мафиотският фундамент – босът нарежда, тълпата изпълнява.

Толкова е нелепо обяснението на Главчев за случилото се, че не си струва да се коментира. Връзката Борисов – Вучич е допълнение към връзката Радев – Вучич и това е част от пробива на Москва през оста Ердоган – Радев/Борисов – Вучич – Орбан.

Не се залъгвайте – постоянният ни представител в ООН ще бъде отстранен – Борисов просто не може да прости това публично унижение и ще си отмъсти. Защото и на децата е ясно, че той е дал нареждането на Главчев.

Но най-големият гаф е, че бяга от дебат с Денков. Мъжкарско, лидерско решение. Дебатите са това, което избирателите очакват – все пак избори са.

Не дай боже да срещнем по-тежки изпитания, а това е много вероятно, както при кризата – ще си наеме „кризисен щаб“. Остава да си наеме и армия. Вървим към равнище на деградация на всяко ниво – на публичната политика и на институционално, защото са превзети от дълбоката държава.

Май единственият път е да преосновем държавата си.“

ГЕРБ си направи безплатен предизборен пиар с удълбочаването на пристанище Бургас

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments