Илиян Василев: АЕЦ „Козлодуй“ се намира под контрола на ГЕРБ и ДПС и провалите следват един след друг

0
693
Илиян Василев
Илиян Василев. Снимка: Ilian Vassilev, Facebook

АЕЦ „Козлодуй“ се намира под контрола на ГЕРБ и ДПС и провалите следват един след друг. Това написа в свой коментар в социалната мрежа Facebook анализаторът и експерт по енергийната тематика Илиян Василев. Публикуваме неговия анализ без редакторска намеса:

„Един от най-важните активи на българската енергийна система – ПАВЕЦ Чаира беше умишлено изваден от строя, и както става известно, две от турбините не могат да се поправят. В резултат – способностите на енергийната ни система да се самобалансира между различните енергоизточници и да даде устойчиво снабдяване на потребителите рязко е спаднала.

Професор Георги Касчиев, човек с безупречна репутация и като професионалист, и като морал, днес разкри убийствена липса на професионализъм при ремонта на блок 6 на АЕЦ Козлодуй, при което безконтролно е изпусната известно количество радиоактивна вода. Ръководството на АЕЦ мълчи за аварията. На този етап няма никаква гаранция, че блок 6 ще влезе в експлоатация скоро. Първо, оценка на щети, след оценка на възможностите за поправянето им, и ако може поправянето им.

И в първия, и във втория случай става въпрос за извеждане от строя на критични елементи на българската енергийна система – един път стомна за вода, втори път стомна за вода – трети път….. За да не излезе, че развивам конспиративни теории – хайде да помислим заедно – допустимо ли е някои кръгове именно заради корист насила да отварят място за нов ядрен блок, за усвояване на едни милиарди, като прежалят стар или да дестабилизират енергийната ни система до степен да се повторят прекъсванията в Западните Балкани, което да обясни колко сме сгрешили, че не сме подкрепили Русия..

Защото у нас за всички провали на властта има две достоверни обяснения – корист или глупост. Не са алтернативни, а вървят ръка за ръка.

АЕЦ Козлодуй се намира под контрола на ГЕРБ и ДПС, ДАНС има навсякъде агенти. И провалите следват един след друг.“

Ивайло Мирчев: Цената на оцеляването на двама политици я плащат всички българи!

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments