Илияна Йотова: Мечтата ми е да видя силна и стабилна България!

0
27
Илияна Йотова
Илияна Йотова. Снимка: БТА

Мечтата ми е да видя силна и стабилна България. Това обяви вицепрезидентът Илияна Йотова при посещението си на археологическия комплекс Перперикон, предаде „БТА“. Тя посочи, че иска страната ни да има едно сериозно мнозинство в парламента от хора, които имат решения за държавата и това какво трябва да се направи, за да излезе тя от кризата.

Йотова подчерта също така, че предизборната кампания, която започна вчера, ще бъде важна в няколко различни посоки. Тя изрази надежда, че ще бъде изоставен тонът, по който се е водила политическата дискусия до този момент, ако изобщо това може да се нарече дискусия. Гражданите, включително и тя, щели да очакват от политическите партии да представят своите визии, а не тежки проекти. Да има прагматични и конкретни решения какво трябва да бъде направено до края на годината, до пролетта на следващата също.

На второ място е съществено да се разбере какво ще бъде направено за овладяване на цените и за подобряване на стандарта на живот на българските граждани. А пред служебното правителство имало няколко важни задачи за решаване. Едната от тях била децата да започнат нормално новата учебна година на 15 септември, да се направи необходимата подготовка за една евентуална нова вълна на коронавирусната инфекция.

Йотова коментира и тежките наводнения в Карловско като обясни, че сега най-важното е да не бъдат допуснати човешки жертви и да бъде спасено имуществото на пострадалите. Според нея важен е и въпросът, че инфраструктурата не е достатъчно добра и затова тя не предпазва от наводнения. Реките и язовирите не се почиствали и затова трябва да се разбере кой е отговорен и той да бъде наказан, защото в противен случай този разговор щял да се води всеки път.

От Перперикон тя призова и служебния министър на културата да направи разследване защо не са били предоставени средствата за археологически разкопки.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments