Илиян Василев за ГЕРБ: Неувереността в собствените сили и възможности ражда нужда да се хвалиш с чужди успехи

0
98
Илиян Василев
Илиян Василев. Снимка: Facebook

Политическият анализатор и енергиен експерт Илиян Василев написа коментар в социалната мрежа Facebook, в който критикува изказване на Делян Добрев от ГЕРБ за евентуалното откриване на природен газ в блока Хан Аспарух в Черно море. 

Публикуваме анализа на Илиян Василев без редакторска намеса:

„Делян Добрев отново урбулешката спряга темата за „открития“ вече газ в блока Хан Аспарух, как ГЕРБ го добиват и го изнасят. и си приписват всякакви бъдещи заслуги, а „рибата“ буквално е „в морето“. Казал му пиарът на ГЕРБ да говори със заглавия и той произвежда информационни „бомби“.

Оставям настрана политическото пъчене, толкова могат. Неувереността в собствените сили и възможности ражда нужда да се хвалиш с чужди успехи. Проблемът обаче е значим, защото това е строго регламентирана и професионална дейност, в която няма място за биене по гърдите, особено когато нямаш никакъв принос.

България има интереси, трябва да го оцени, заедно с рисковете и ползите, и със сигурност подкрепата за нови сондажи, които могат да бъдат успешни, могат и да не бъдат, е дело на всяка партия.

Да напомня, че и Добрев, и Борисов още в началото на работа по блока обещаваха изобилие от природен газ, и ….. знаете какво стана. Васко Начев се чудеше кое е повече при тях – амбицията или глупостта.

Ако млъкнат този път и оставят професионалистите да си свършат работа, без да си приписват заслугите за „рибата в морето“, може и да успеем.“

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments