Илиян Василев: Целта на Кремъл е да дестабилизира България и да я държи в подчинение

0
39
Илиян Василев
Илиян Василев. Снимка: Ilian Vassilev, Facebook

„Министърът на енергетиката призна това, което пиша отдавна, че Русия няма да ни даде природен газ, защото играта е много над нивото на България, става въпрос за битка на живот и смърт на Путинова Русия с ЕС/НАТО. Просто професионално познавам Русия, постоянно чета, изучавам, и имам преценка за това, което тя представлява и какво може да се очаква. За това съветвам и клиенти за техния бизнес, за това и ми вярват, че няма да допусна да смеся лични пристрастия със строг професионален анализ. Но когато го споделяш безплатно за публиката, не ти вярват.“

Това написа анализаторът Илиян Василев във Facebook, където уточнява, че изследванията му не са плод на хрумвания, а на опит и знания и заради това му бил слаган етикет „русофоб“. Според него в момента се прави грешка след грешка, а последствията са за цялата страна. По думите му въпреки заявката за 7 танкера като силен аргумент в евентуални преговори с „Газпром“, такава опция за разговори не е имало още след като от компанията са прекъснали доставките за България през април.

„Защо не взеха сигурните седем карга? И тук единственият виновен е президентът Румен Радев, а не обслужващият Росен Христов.“, смята Василев, като добавя, че е било брутална лъжа, че няма слотове.

„Няма слотове за наемане, но има такива за пренаемане. Излъгаха и за цените за пренаемане на слотовете на „Ревитуса“.“, твърди още анализаторът.

Изпуснахме питомното, сега ще гоним дивото, но диво няма, отбелязва Василев като добавя, че му е писнало от хора, които нямат понятие от идентификация и управление на политически и бизнес риск. Той добавя:

„Росен Христов е визитна картичка на управлението на Радев – кабинет от политически запалянковци – с дребни изключения.“

Кремъл няма за цел да подпомогне когото и да било в политическите битки в България, а да я дестабилизира и държи в подчинение, обобщава Василев.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments