Илиян Василев обвини Радев и служебния кабинет в действия, които са пряка заплаха за националната сигурност

0
11
Илиян Василев
Илиян Василев. Снимка: Ilian Vassilev, Facebook

Господин Радев, опитите ви да представите като неутрална позиция призива към служебното правителство „да не допусне въвличането ни във война“, което е равнозначно на отказ да се подкрепи жертвата, и инструкция да се спрат доставките на боеприпаси и оръжия за Украйна, е фарисейщина.

Вие много добре знаете, че липсата на боеприпаси е главен ограничител на отбранителната способности на украинската армия и тези доставки играят ключова роля.

Вие играете в полза на Русия и желаете нейния успех и окупация на Украйна. Дори не го криете.

Нито сме били неутрални, нито сме. Вие и Борисов ангажирахте България на страната на Русия, точно както Богдан Филов и цар Борис III ангажираха България във Втората световна война на страната на Хитлер. България взе страна и подпомогна пряко и този път агресора – Русия в подготовката на тази война. Филов и царя, поне се въздържаха до последно и само пряката заплаха от нахлуване в България на хитлеристката армия, ни принуди да се присъединим към хитлериската коалиция. Вашите действия нямат принудителен характер, те са по убеждение.

Вие и Борисов сте съоттговорни за избухването на войната, защото при вашето президентство и правителството на Борисов България сама финансира „Турски поток“, който ликвидира украинския транзит като ключов сдържаш фактор за тази война.

Именно зависимостта на Русия от транзита през Украйна работеше безотказно в продължение на години и Путин не смееше да я нападне.

Като президент на тази страна, вие сте съотговорен за тези 3 милиарда лева, с които улеснихте сегашните военни престъпления, факт, който рано или късно ще се разследва.

Най-малкото, което България днес може да направи е да компенсира тази престъпна политика, да измие срама и помогне на жертвата да устои на агресията, за която сами сме помогнали с инвестицията в „Турски поток“. Да, с наши пари, при вашето президентство.

Всяка политика и политик трябва да имат стабилна морална основа. Вашата е пробита от компромиси, угодничество на руски интереси и откровен страх, които би трябвало да са унизителни за честта на всеки български офицер, камо ли генерал.

Вашите действия и тези на назначеното от вас служебно правителство са пряка заплаха за националната сигурност и членството ни в ЕС и НАТО.

Източник: Илиян Василев, Facebook

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments