Илиян Василев: Имаме огромен проблем с Румен Радев докато съюзниците се опитват да подкрепят Украйна

0
26
Илиян Василев
Илиян Василев. Снимка: Facebook

Политическият анализатор и бивш дипломат Илиян Василев отправи остри критики към президента Румен Радев в свой пост в социалната мрежа Facebook. Той коментира действията на българския държавен глава в контекста на войната в Украйна. Василев е бил извънреден и пълномощен посланик на страната ни в Руската федерация от 2000 до 2006 година. 

Публикуваме целия анализ на Илиян Василев без редакторска намеса:

„Имаме голям проблем с Румен Радев и то в контекста на върховното усилие на съюзниците да подкрепят Украйна в най-решителния етап на тази война. Радев вече играе открито контра на съюзниците ни, и на Парламента, по темата подкрепа за Украйна, и това няма начин да не усили изолацията на България с всички произтичащи от това последствия – от там какъв Шенген, какви евросредства, каква еврозона?

Следващите два месеца, които са критични за подкрепата на НАТО за Украйна, ще имаме управление на Радев, който няма да даде нищо. А можем да се намесим решително и да и дадем 40 танка от Т-72 за пролетната офанзива и не само.

Радев узурпира цялата власт и реализира еднолични политики, за които няма мандат от избирателите, нито има обществена и парламентарна подкрепа. Факт е, че при ГЕРБ и ДПС /евродепутати от тези „евроатлантически“ партии не са гласували за „мейнстрийма“ в НАТО по резолюцията за военен трибунал срещу Русия в ЕП/ атлантизмът е условен, но за Борисов и Доган/Пеевски публичното конфронтиране с НАТО, при тези обстоятелства, пред избори, е силно конкрапродуктивно. Но Радев ги устройва, защото не им пречи на схемите.

Още по-очевидни са неговите несдържани, дори непрофесионалните /личните предпочитания държавните мъже пазят за семейната трапеза/ изблици на симпатии в полза на Русия и желанието да се попречи на подкрепата на НАТО да произведе положителен за Киев резултат.

Вучич и Орбан звучат напоследък по-балансирано, очевидно разбирайки накъде духа вятъра, от вече от изпадналия в емоционален политически амок български президент.
Основанието за импийчмънт е, че той открито се противопоставя на решението на Парламента за предоставяне на военна помощ, саботира го и по този начин се поставя над Парламента.“

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments