Илиян Василев: Има логика в задържането на мандата от страна на БСП

0
9
Илиян Василев
Илиян Василев. Снимка: Ilian Vassilev, Facebook

Има логика в задържането на мандата от страна на БСП, при това не само тяхна вътрешнопартийна /да останат във фокуса на общественото внимание/, но и от гледна точка на интересите на страната – и не е само КЕВР. То е ясно, че правителство трудно ще се постигне, но наред с другите теми, ще изнерви допълнително и извади на показ взаимодействието между ГЕРБ, ДПС, „Възраждане“, ИТН и … Радев. Всички ще започнат да нервничнат. А това е добър старт на предизборната кампания.

Но най-важното, паралелно ще се развива в дълбочина темата КПКОНПИ и Рашков, което ще извади от обувките им юнаците от ГЕРБ и ДПС и ще постави отделните депутати от ИТН в позиция на шах.

От гледна точка на политическия процес няма особено значение – но тези 15 дни в август с парламента, не са 15 дни през октомври без парламента. ГЕРБ и ДПС са на педал, за това нервничат и Цонев излиза от студио – дамоклевият меч КПКОНПИ не им дава сън. Нямат време – трябва им по-скоро правителство на Радев, за да започнат канонадата от омаскаряване на ПП, БСП и ДБ.

Не се заблуждавайте, Радев играе срещу това правителство – открито и без никакви задръжки. Но играе глупаво и накрая ще остане прелъстен и изоставен.

Източник: Илиян Василев, Facebook

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments