Илиян Василев: Демокрацията в София е в смъртна опасност!

0
110
Илиян Василев
Илиян Василев. Снимка: Ilian Vassilev, Facebook

В профила си в социалната мрежа Facebook политическият анализатор Илиян Василев публикува коментар за местните избори в София. Според него в неделя жителите на столицата ще избират дали да подкрепят евроатлантизма в България. Публикуваме анализа на Илиян Василев без редакторска намеса:

„Няма как кандидат за едно от първите места в държавната йерархия – кмет на столицата с една трета от населението на страната – да не отговаря на въпроси за геополитика, за Крим, за Путин, и т.н. Ваня Григорова не е просто кметски проект на руското задкулисие, тя има по-висока цел – национално представителство – и следващата й цел ще бъде изпълнителната власт чрез мобилизация на ресурсите на левицата и русофилията у нас.

Бягството от въпросите, свързани с Русия, Путин, войната, фиксира безпрекословно Григорова като критичен елемент на новия етап в хибридната атака на Русия, дотолкова, доколкото определя свалянето на правителството и връщането на Румен Радев на власт като първостепенна задача.

Затова казвам, че е новата Румен Радев – влиза като симпатично лице под наем, с локална анестезия в общественото съзнание, точно както създават сайтове и канали с неполитическо съдържание, правят ги популярни, и накрая през вече създадената база пускат политическото съдържание. Иска да говори за паркинги, държавни дружества и прочие примитивен популизъм – това, което наричам политическа чалга друг добър пример е Слави Трифонов/, и в момента, в който спечели пост, става Радев 2.0.

Отказът й да направи публичен екипа, с който ще управлява, като се яви на дебат, означава само едно – за да бъде издигната, се е съгласила хората около нея да й бъдат назначени от задкулисието. А столичани ще трябва да чакат поредния Орлин Алексиев, този път в лицето на аватар на Копринков. В този смисъл Борисов е добре да направи категорично изявление, както и Пеевски, и то преди балотажа в София – иначе в понеделник ще трябва да се обясняват.

А това, че Григорова изплю камъчето и се обяви против еврозоната я дисквалифицира тотално. Та нали за това Москва не ни дава да влезем в еврозоната, защото това ще направи геополитическата ни ориентация необратима. Не знаела чий е Крим, отказа да определи Путин като агресор?! Ясно ви е какво й мнението за МОЧА.

Ето защо изборът в неделя е за и против евроатлантизма в България.

Ставам все по-голям оптимист – но само при пълна мобилизиция. Демокрацията в София е в смъртна опасност.“

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments