Илиян Василев: Борисов пак излъга за решението на Арбитражния съд!

0
119
Илиян Василев
Илиян Василев. Снимка: Ilian Vassilev, Facebook

Бойко пак излъга за решението на Арбитражния съд. Всъщност той каза това, което му а казал Делян. Да беше попитал все пак някой адвокат по арбитражни производства, който да се запознае не с интерпретациите на руските медии, а с решението на съда поне в по-балансиран вариант..

Първо, делото е заведено от Газум за това, че Газпром спира доставки с настояване за плащане в рубли. Съдът постановява, че Газум няма задължение да плаща в рубли. Което автоматически означава, че всички напъни да изкарат Петков виновен, че прекъснал договора и доставките от Газпром, защото отказал да плати в рубли – теза на ГЕРБ и БСП, отиват на „кино“. Коалиция Газпром и нейният най-виден представител Борисов Турския поток лъжат.

Съдът постановя Газум да плати за вече доставен газ в долари /тук няма пеналия, а потвърджение на задължение, което Газум не оспорва/. Съдът също постановява, че трябва да плати тези 311 милиона долара и да си вземе природния газ, като плати и лихвите по тях. За разлика от нашия договор, където ние предплащаме, Газум плаща след доставки.

И последно съдът приема, че при Газпром има форс мажор заради акта на президента Путин, което Газпром е длъжен да изпълни. Което преведено на нормален език означава, че ако някой иска да съди Газпром за пропуснати ползи или щети, този форс мажор го защитава срещу подобни искове.

Всичките тези глупости, че щели сме да плащаме 2 милиарда на Газпром издават липса на елементарни познания.

Ние никога не сме искали да вземем и да платим. Именно за това бяха важни тези подавания на заявки регулярно. Второ, беше важно да преведем пари, и те да ни ги върнат. Защото ни освобождава от отговорност за неплащане.

И последно – за ГЕРБ по-бавно, за да разберат – това са търговски спорове и дори тази клауза вземи или плати не означава, че ще плащаме, без да имаме право да получим газ.

А, както казах, ние никога не сме отказвали да вземе газ, Газпром не са го подавали. Но какво да очакваш от дрийм тийм тандема Добрев – Борисов – само повече Газпром.

Източник: Илиян Василев, Facebook

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments