Идва ли смяната на старите треньори по бокс?

0
8
Боксови ръкавици
Боксови ръкавици. Снимка: Pixabay

Един от най-талантливите треньори на Британските острови е Роб Маклийн. Той се счита за треньор от първо ниво. Роб Маккракен е признат от Олимпийския комитет за работата му в Олимпийските игри 2012 година. Той е помогнал да се ръководи отличната кариера на Антъни Джошуа.

Исторически разработеният „Wincobank“ фитнес е създаден от покойния, велик Брендън Ингле. Фитнес залата е дом на развитието на много британски световни шампиони- принц Насийм Хамед, Джони Нелсън, Кел Брук, Младши Уитър и последно Кид Галахад. Всички те са се боксирали в „Wincobank“ от ранна възраст. Доминик Ингъл сега е главен треньор и очевидно все още предпочита „Брендънския начин“ на награждаване – превключване, удряне и флот с крак.

Джо Галахър – треньорът от Манчестър, има добър успех през 2010-та година с братята Смит, Скот Киг и Антъни Крола. Лондонският треньор Адам Буут е високо ценен за работата си с Дейвид Хей и Джордж Гроувс. Джим Макдонъл тренира Джеймс ДеГейл за световна титла, а Марк Тибс спомага да се ръководи кариерата на Били Джо Сондърс.

Въпреки това по-младите британски бойци не могат да разчитат на известните треньори. Някои правят изключения като Тони Симс, Феликс Кеш и Джо Кордина. Бари Макгигън помага единствено на сина си Шейн Макгигън. Повечето стари треньори по бокс вече не практикуват този спорт.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments