ИАРА с бум на успешни акции срещу бракониерите в страната

0
549
Акция ИАРА
Акция ИАРА. Снимка: ИАРА, Фейсбук

Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури /ИАРА/ продължава с успешните си акции срещу бракониерите, реализирани през изминалите седмици. Инспекторите са хванали нарушители в различни акватории у нас.

При извършена рутинна проверка от служители на ИАРА от сектор „Рибарство и контрол“-Бургас по вода на язовир „Мандра“, били установени 7 броя мрежи, с обща дължина 350 м, поставени в работно положение. Уловената в тях на риба, от вида платика – 30 кг и сребриста каракуда – 40 кг, била дарена за изхранване на рибоядните животни в „Зоопарк Бургас“.

На 14 януари е била извършена проверка от служители на ИАРА от сектор „Рибарство и контрол“-Пловдив и доброволни сътрудници на река Чая /Кимерата/ и река Марица. Проверени са били повече от 47 любители риболовци по реките за спазване нормите при извършване на любителски риболов. Любителите риболовци са спазвали нормите на ЗРА /Закон за рибарство и аквакултури/, като не са били установени нарушения. 

След подаден сигнал на спешния телефонен номер 112 от любител риболовец, инспектори на ИАРА от сектор „Рибарство и контрол“-Кърджали извършили незабавна проверка на яз. „Студен кладенец“ в местността на село Седловина, общ. Кърджали. По време на проверката от водата била извадена 1 бр. хрилна мрежа, поставена в работно положение, с дължина 70 м и с размер на окото 6 см. Мрежата е била иззета за унищожаване, а уловената риба от вида сребриста каракуда, около 51 кг, била освободен и върната обратно във водата.

Акциите на ИАРА срещу бракониерите ще продължат. Всеки, който види нарушител, може да подаде сигнал на тел. 112. Служителите на ИАРА продължават да апелират за спазване законовите норми при извършване на любителски риболов.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments