ИАРА нанесе пореден удар на бракониерите в Бургас

0
544

ИАРА нанесе пореден удар на бракониерите в Бургас

Инспекторите на агенцията иззеха над 100 килограма риба, която бе върната обратно във водите на язовир Мандра лично от бракониерите. На нарушителите съставиха актове.

 

Група мургави индивиди са били на риболов на дигата, която се намира в непосредствена близост до помпената станция в бургаския ж.к. „Меден рудник“. Те са практикували т.нар. любителски риболов. За извършване на този вид риболов също има законови изисквания.

Дигата
Дигата

Уловът е превишавал многократно позволените от закона 3 кг на човек. Подаден е сигнал до „Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултура“ /ИАРА/ и на място са заловени рибарите и уловът им.

Рибата е била поставена в чували и готова за транспортиране с микробус. В превозното средство е имало рибарски принадлежности, които не са били забранени от закона.

Рибарските принадлежности в микробуса
Рибарските принадлежности в микробуса

Благодарение на своевременната намеса на институцията, рибите са живи и са спасени, но проблемът с бракониерите е много сериозен. Въдичарите са една част от него. По-сериозна заплаха представляват тези, които ловят с мрежи /мрежарите/.

Човешкият ресурс на ИАРА е силно ограничен. На територията на страната са около 120 души, което е крайно недостатъчно. За справяне с бракониерите е нужно увеличаване броя на служителите, коментираха за Искра.бг запознати с проблемите в държавната структура.

Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и Видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
  Абониране  
Известие от