И „Utopia Forest“ забраняват празничната заря

0
115
Коледната елха на "Utopia Forest"
Коледната елха на "Utopia Forest". Снимка: Facebook

„Нека да посрещнем празниците с любов и добро настроение, а не с гърмежи!“

Този призив отправиха от екипа на хотелски комплекс „Utopia Forest“, разпространявайки заповед, с която се забранява употребата на пиратки, бомбички, заря, пиротехника, фойерверки и всякакъв вид запалителни атрибути. Документът идва на фона на множеството български общини, които отмениха новогодишната заря след призив на фондация „Четири лапи“ празникът да мине без гърмежи, защото те причиняват стрес на домашните любимци.

„Употребата на гореспоменатите артикули причинява необратим стрес на животните, влошава качеството на атмосферния въздух и е предпоставка за възникване на сериозни инциденти и пожари.“, мотивират се и от „Utopia Forest“ като добавят:

„На територията на лесопарк „Росенец“ живеят редица диви животни, лисица, чакал, заек, сърна, диво прасе. На метри от комплекса в скалите са намерили дом няколко вида птици, а член на екипа на „Utopia Forest“и наш талисман е чехословашкият вълчак Виго – символът на „Utopia“, с който можете да се запознаете лично.“

Заповед на "Utopia Forest"
Заповед на „Utopia Forest“. Снимка: Stoyan Grozev, Facebook

От екипа на хотелския комплекс са убедени, че всички осъзнават проблемите, които могат да възникнат вследствие на употребата на цитираните артикули и призовават да се спазва заповедта им.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments