И регионалният министър възложи проверка на скандалния случай на ГКПП „Дунав мост“

0
809
Вицепремиер и министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов и служител на БГ ТОЛ
Вицепремиер и министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов и служител на БГ ТОЛ

Вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов възложи бърза и цялостна проверка във връзка с разпространения в медиите сигнал за недопустимо поведение на служител на Националното тол управление.

Комисията трябва да установи обстоятелствата около инцидента с молдовския гражданин, както и кога е постъпил сигналът и как е реагирала Агенция „Пътна инфраструктура“. От служителя на Национално тол управление също вече са поискани обяснения.

Освен това министър Караджов е поискал справка за общия брой платени пътни такси /винетки и тол/ и общия брой влезли /товарни и леки/ автомобили през ГКПП Дунав мост-Русе от 1 януари до 20 декември тази година. Трябва да бъде предоставена и информация за общата организация на плащането на пътни такси на ГКПП „Дунав мост:-Русе.

Резултатите от проверката ще бъдат готови на 21 декември и веднага ще бъдат оповестени публично.

Министерството на регионалното развитие и благоустройството и Агенция „Пътна инфраструктура“ поднасят своите извинения на потърпевшия, както и на всички изгледали неприятните кадри.

Припомняме, че снощи бяха разпространени кадри в социалната мрежа, на които се вижда как служител на БГ ТОЛ обижда шофьор от Молдова. Според първоначалната информация конфликтът е възникнал вследствие с недоразумение с плащането, което трябва да се извърши от шофьорите на „Дунав мост“.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments