И Минчо Христов отива на изборите с „БСП за България“

0
97
Корнелия Нинова подписва споразумение с Минчо Христов
Корнелия Нинова подписва споразумение с Минчо Христов. Снимка: БСП

Още една формация се присъедини към голямата лява коалиция на Корнелия Нинова. Това е „Движение на непартийните кандидати“ на проф. Минчо Христов. Споразумение за общо явяване беше подписано днес, съобщиха от „Позитано“ 20. Подписите си под него поставиха Нинова и Христов.  

Движението е поредната формация, която се присъединява към голямата лява коалиция, инициирана от БСП, след АБВ и „Нормална държава“ на Георги Кадиев, припомниха от „Позитано“ 20.

В споразумението страните заявяват решителността си да покажат пред обществото политически проект вляво, който излъчва сила, енергия и готовност за отстояване на съвместни политики, в името на преодоляване на социално-икономическите и здравни последици от COVID-19, укрепване на държавността, възстановяване ролята на институциите като гарант за гражданските, политическите и икономическите свободи, върховенството на закона, справедливостта и солидарността.

Създаването на голяма лява коалиция беше обявено от Нинова преди три дни. Първоначално тя каза, че споразумение за общо явяване ще бъдат подписани с АБВ на Румен Петков, партията на Георги Кадиев и „Движение“ 21 на Татяна Дончева. Още тогава беше обявено, че преговори се водят и с други формации, но Нинова отказа да каже имена. 

Тя каза още, че години наред левицата се е разделяла на части. Малките формации често не са успявали да влязат в парламента и така техните поддръжници са оставили без свое представителство в Народното събрание. Затова Нинова е решила да потърси диалог за обединение в център-лявото пространство.

На изборите левицата ще се яви отново с наименованието „БСП за България“. Към този формат се сключват споразуменията с останалите политически сили.
На първо място са били изчистени общите политики. След това се пристъпва към организационните въпроси. Нинова е убедена, че новият формат ще даде един по-добър резултат на изборите. На 4 април БСП остана трета политическа сила.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments