И кореспондентите на БНР искат оставката на генералния директор

0
155
Снимка: скрийншот
Снимка: скрийншот

Мнозинството от кореспондентите на БНР подкрепиха искането за оставка на генералния директор Светослав Костов и Управителния съвет на медията. В писмо до СЕМ журналистите посочват като причина спирането на сигнала на програма „Хоризонт“ на 13 септември за близо 5 часа. Те недоволстват и от опита да бъде отстранена от ефир Силвия Великова.

В писмото се посочва още, че всяка една позиция, заявена пред Съвета за електронни медии, е съгласувана с всеки един от кореспондентите. Те твърдят, че обстановката в радиото е нездравословна и има напрежение.

„Изразяваме дълбокото си възмущение от опитите разговорът за безпрецедентното спиране на ефира на 13-и септември да бъде подменян с финансови въпроси
за размера на заплатите и хонорарите в БНР. Темата в този казус е спряното излъчване и опитите за натиск върху свободното изразяване на журналистическо мнение“, се казва още в позицията на кореспондентите. Тя е публикувана на сайта на Българското национално радио.

В петък от СЕМ дадоха срок от една седмица на Светослав Костов да си подаде оставката на генерален директор, но той отказа категорично.

Междувременно стана ясно, че в Четвърто РПУ София е образувано досъдебно производство заради бой в нюзрума на медията. Новината бе съобщена от директора на Столичната полиция старши комисар Георги Хаджиев.

Сигналът за случилото се е подаден от репортера Добромир Видев, който твърди, че е бил нападнат от Добрин Йотов – девер на Силвия Великова. Причината за спора са неизлъчени материали на Видев. След боя той е отишъл в „Пирогов“, където си е извадил медицинско свидетелство.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments