И Константин Бачийски, и Димитър Найденов влизат в кметската надпревара в Бургас

2
453
Регистрация
Регистрация. Снимка: Искра.бг

Все пак Димитър Найденов влиза в кметската надпревара в Бургас. Той е бил регистриран от Инициативния си комитет в Общинската избирателна комисия /ОИК/ буквално минути преди да изтече крайният срок.

„Трябва да бъдем европейски, евроатлантически ориентирани. Няма по-подходящ кандидат от Димитър Найденов от „Демократична България“, така че бургаската демократична общност застава зад кандидатурата на Димитър Найденов и се надяваме на успех. Бургас трябва да бъде закован на демократичната карта на Европа“, коментираха от Инициативния му комитет.

На въпрос дали днес е било обсъждано оттегляне на кандидатурата му, отговорът е следният: „Нищо повече от обикновено политическо говорене. Както знаете в демократичните среди се говори свободно, дебатират се различни варианти.“ Чуйте още:

Коментар на Инициативния комитет на Димитър Найденов

Преди 17:00 часа в ОИК-Бургас се е явил и Константин Бачийски. Той се е регистрирал за кандидат-кмет от ПП „Средна европейска класа“. Вписани са и кандидатите за общински съветници от партията.

„Позицията ни е да победим и да вземем местното управление в Община Бургас. Борбата ни е за кмет на Община Бургас и за такова мнозинство в Общинския съвет, което да бъде незаобиколим фактор. Хората, които са в листата са носители на нов морал. Това са хора, които имат желание да развият града, да съживят Бургас отново и смятам, че екипът, който е до мен – това ще бъде работещият екип за Бургас“, коментира Бачийски, като можете да чуете още от коментара му в следващото аудио:

Коментар на Константин Бачийски

Припомняме, че през деня стана ясно, че „Продължаваме промяната“ /ПП/ и „Демократична България“ /ДБ/ окончателно ще се явят на местния вот в Бургас без обща кандидатура за кмет. Последните разговори по темата не са довели до резултат и в крайна сметка коалицията ще има единствено обща листа с общински съветници.

Въпреки това партията на Кирил Петков и Асен Василев ще подкрепи Константин Бачийски, издигнат за кандидат-кмет от ПП СЕК, която стана мандатоносител на ПП на изборите през ноември 2021 г., когато все още не беше регистрирана като партия.

Темата за общ кандидат на двете партии беше повдигната от Найденов, който пък се ползва с подкрепата на ДБ.

Абониране
Известие от
guest
2 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
ужас
ужас
2 месеци по-рано

това не е сериозно, комично е

така като стане
така като стане
2 месеци по-рано

щяха да събарят сараи , а накрая с усмирителни ризи