И Хасково празнува Гергьовден, Ден на храбростта и празник на Българската армия

0
214
Празненства в Хасково
Празненства. Снимка: Община Хасково

Хасково отбелязва днешния 6 май – Ден на храбростта и празник на Българската армия, с приемане на тържествен военен строй. Честването е организирано от местната администрация и Военни формирования 52 740 Хасково и 22 280 Корен.

Пред паметта на славните български войници и офицери, загинали за свободата на България, венци и цветя на признателност поднесоха председателят на Общински съвет-Хасково Таня Захариева, командирът на Военно формирование 52 740 Хасково подп. Светослав Годинов, областният управител Красимир Ангелов, заместник-кметовете на Община Хасково Динко Тенев и Мария Вълчева, представители на патриотични организации, граждани. Слово по повод Деня на храбростта произнесе командирът на Военно формирование Хасково подп. Светослав Годинов. За историческите уроци и националната гордост с думи на признателност към българските войници и офицери се обърна Гергана Димитрова – внучка на ген. Ванко Димитров.

Празникът в Хасково продължи с кръшни хора на централния пл. „Свобода“ под съпровода на оркестър „Колорит“ с ръководител Милен Димитров и вокалистки Надка Димитрова и Марияна Димитрова.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments