Хванаха петима младежи в Самоков, Пирдоп и Правец, притежаващи и разпространяващи дрога

0
1631
Задържани
Снимка: МВР

Петима души са били задържани при полицейски операции по линия „наркотици“ в Самоков, Пирдоп и Правец, съобщиха от ОДМВР-София.

Около 23:00 часа в петък, в хода на полицейска операция за противодействие на престъпленията с наркотични вещества на обслужваната територия, служители на РУ-Самоков извършили проверка на заведение в града. От един от посетителите е било иззето пликче със суха зелена тревиста маса с тегло около 2 грама, реагираща на канабис. 20-годишният местен жител е бил задържан за срок до 24 часа, а по случая е регистрирана преписка.

Час и половина по-късно в полицейския арест попаднал и втори самоковец. По време на извършената му проверка той изхвърлил носен под якето му вакуумиращ се плик със суха зелена тревиста маса, която реагирала на канабис, с тегло около 37.5 грама. По случая е образувано досъдебно производство.

В съботната вечер трети мъж в Самоков бил задържан от криминалистите в момент на пренасяне на дрога. При извършената проверка на криминално проявения 25-годишен местен жител, в носената от него пазарска чанта служителите на реда открили 530 грама суха зелена тревиста маса на глави, реагираща на канабис. По случая е образувано досъдебно производство.

В петъчната нощ акция срещу държането и разпространението на наркотични вещества провели и пирдопските полицаи. В хода ѝ те инспектирали нощно заведение в Златица. За срок до 24 часа е бил задържан жител на града, у когото били открити бучка амфетамин и суха тревиста маса канабис. Срещу 26-годишния криминално проявен и осъждан мъж е образувано бързо производство за престъпление по чл. 354А от НК.

Минути след полунощ в съботната нощ криминалисти от РУ-Ботевград извършили проверка на 16-годишен младеж от Правец. В долнището на анцуга му била открита суха тревиста маса с тегло 2 грама, реагираща на канабис. Непълнолетният е задържан за срок до 24 часа. По случая е регистрирана преписка по чл. 354А от НК.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments