Хуманитарен проект: 30 украински деца ще прекарат лятото безплатно на „Златни пясъци”

0
54
"Златни пясъци"
"Златни пясъци". Снимка: Министерство на туризма

Българското правителство одобри постановление за предоставяне на допълнителни разходи по бюджета на Министерството на външните работи за 2024 г. в размер на 32 640 лева. Средствата са предназначени за финансиране на настаняването и рехабилитацията на 30 украински деца, загубили родител във войната в Украйна, в популярния български курорт „Златни пясъци”.

Проектът, иницииран от агенция „Дипломатически имоти в страната”, има за цел да предостави подкрепа и възстановяване на децата, пострадали от конфликта. Те ще бъдат придружавани от учител и психолог, които ще осигурят необходимата грижа и психологическа помощ по време на престоя им.

Министерският съвет уточни, че тази хуманитарна инициатива е част от по-широката подкрепа на България за Украйна и допринася за задълбочаване на двустранните отношения между двете страни.

„С това действие България показва своята съпричастност и солидарност с украинския народ в тези трудни времена”, се казва в официалното съобщение.

Проектът ще бъде реализиран в курорта „Златни пясъци”, известен с прекрасните си плажове и модерни удобства, което го прави идеално място за възстановяване и рехабилитация. Децата ще имат възможност да участват в разнообразни дейности, които ще им помогнат да се справят с преживяното и да се възстановят емоционално и физически.

„Този проект е изключително важен за нас, защото предоставя не само материална, но и емоционална подкрепа на децата, които са претърпели толкова много”, споделя представител на агенция „Дипломатически имоти в страната”. Той продължи:

„Надяваме се, че престоят им в България ще им донесе утеха и нови сили за бъдещето.”

Реализацията на този хуманитарен проект демонстрира ангажимента на България към подпомагане на пострадалите от войната в Украйна и укрепва връзките между двете страни, основани на сътрудничество и взаимопомощ.

20 години подкрепа: Община Варна отново финансира младежки проекти

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments