Христо Маринов: 10 медала, това е най-доброто ни представяне от 30 години!

0
12
Христо Маринов
Христо Маринов. Снимка: БФБ

„Будапеща е щастлив град за мен.“

Това обяви Кирил Милов след Европейското първенство, на което взе златен медал, съобщиха от родната федерация. 

„През 2018-а тук спечелих първия си медал при мъжете – сребро на Световното първенство, после взех олимпийската квота, а сега станах и европейски шампион. Въпреки, че руснаците не бяха на шампионата, и сега имаше много сериозна конкуренция. Украинецът Козлюк на полуфинала ми беше най-неудобният противник. На финала също имах притеснение, защото досега имам два загубени финала. Но с треньорите направихме добра тактика и съм щастлив, че успях да взема първо злато в кариерата си. Радвам се и от факта, че в Будапеща победих всичките си противници, от които преди това, бях губил. Посвещавам титлата на всички българи!“, каза още шампионът. 

25-годишният Кирил Милов вече има 3 медала от големи първенства. След среброто от световното през 2018-а и европейското през 2019-а той за първи път покори и европейския връх в категория до 97 кг на класическия стил.

„Десет медала, това е най-доброто ни представяне повече от 30 години, няма как да не бъда доволен“, заяви от своя страна президентът на федерацията Христо Маринов. 

„Да, отсъстваха борците на Русия и Беларус, но шампионатът в никакъв случай не беше слаб. Имаше страшно много отбори, които дойдоха с натурализирани състезатели – чеченци, дагестанци, осетинци. Имаше интрига, имаше оспорвани битки. Страхотно представяне на нашите шампиони Тайбе Юсеин и Кирил Милов. На други малко не им достигна. Съжалявам за сребърните медали, които можеха да бъдат и златни. Но винаги има баланс, важен е крайният резултат“, допълни той. 

На европейското в Будапеща тимът ни завърши с 10 отличия, а в класирането по медали се нареди на 4-то място. От федерацията припомниха, че за последен път нашата страна е печелила повече от 10 медала през 1989 година

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments