Христо Иванов: Пеевски иска да ни тласне към избори

0
36
Христо Иванов
Христо Иванов. Снимка: БТА

Съпредседателят на „Демократична България“ /ДБ/ Христо Иванов отправи остра критика към опитите за политически шантаж, които той сравни с действията на „дребни квартални мутри“. Иванов изрази възмущението си от подобни методи пред „БНР“, които според него замърсяват политическата среда в България и подкопават демократичните процеси.

В центъра на критиките на Иванов беше неизрично споменатият Делян Пеевски, който по думите на съпредседателя на ДБ се опитва да наложи своите интереси и да дестабилизира страната, като тласка към нови избори заради неосъществени лични амбиции.

Съпредседателят на ДБ подчерта, че коалицията е отворена за диалог и конструктивни преговори, като се надява на консенсус особено с партията ГЕРБ. Той изтъкна отговорността, която двете политически сили споделят за излизане на България от политическата криза и постигане на стабилно управление.

Иванов обясни, че процесът на формиране на ново правителство предвижда оставка на премиера Николай Денков на 6 март, последвана от преговори при условията на временен кабинет, с времевата рамка зададена от президента Румен Радев. Той подчерта важността на прозрачността и отговорността в процеса на номинации за регулатори и други ключови позиции, като обеща включването на граждански организации и широкообхватни проверки.

Освен това Иванов отговори на спекулациите относно потенциалното назначение на Андрей Янкулов за главен прокурор, като увери, че всички кандидатури са обсъждани с прозрачност и без задкулисни договорки. Той подчерта ангажимента на „Демократична България“ към демократичните ценности и правовата държава.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments