Христо Иванов: Изборите са лош вариант, но без реформи, по-добре без кабинет

2
46
Христо Иванов
Христо Иванов. Снимка: „Демократична България“

Изборите са лош вариант, но ако няма реформи, по-добре без правителство – това заяви в речта си лидерът на „Да, България“ Христо Иванов по време на Третата национална конференция на ръководената от него партия. Той смята, че по-добрата възможност е да се разберат с ГЕРБ.

Иванов представи и другите цели – присъединяване към ЕНП и запазване на коалицията „Продължаваме Промяната – Демократична България“ с изработване на общ координационен орган между тях. Той прие критиките на вътрешната опозиция, че формацията е започнала да губи от демократичността си и обеща промени в устава, но догодина, на отчетно-изборния форум, предава „Dnes.bg“.

„Фундаменталният въпрос е ще има ли реформи – на този въпрос очаквам днес да получим отговор. Ако не – няма смисъл“, заяви той за преговорите с ГЕРБ-СДС, които ще стартират след няколко часа.

Според него не може да се говори за смяна на министъра на финансите Асен Василев и попита какви са мотивите да се смени и проф. Тагарев.

„На разделение ли мирише?„, попита риторично лидерът на „Да, България“ още в началото на речта си с коментар, че членовете и симпатизантите на партията са силно демократични хора с ярко собствено мнение. В обръщение към партньорите от ПП, ДСБ и Зелено движение, които са гости на форума, Иванов ги призова да останат заедно и занапред, понеже вече са си научили уроците. На първия ред бяха и Кирил Петков, Асен Василев, Атанас Атанасов и Владислав Панев – коалиционни партньори в „Продължаваме Промяната – Демократична България“.

Христо Иванов предложи експертен борд от всички партии в коалицията, за да дискутират заедно решения. Той хареса идеята на ген. Атанас Атанасов да изработят механизъм за общи заседания на ръководствата в коалицията „Продължаваме Промяната – Демократична България“.

Абониране
Известие от
guest

2 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Сияна
Сияна
2 месеци по-рано

Най- некадърния

Лили
Лили
2 месеци по-рано

Иванов го е страх, че на изборите ще се види, че нямат електорат вече