Христо Иванов говори за укрепване на върховенството на закона и борбата с корупцията

5
38
Христо Иванов
Христо Иванов. Снимка: БТА

В контекста на нарастващата необходимост от политическа стабилност и продължаващи реформи в България Христо Иванов, съпредседател на коалицията „Продължаваме промяната–Демократична България“, подчерта значението на документално оформените ангажименти за продължаване на ключовите реформи в областта на върховенството на закона и борбата с корупцията. В отговор на въпроси относно коалиционното споразумение след планираната ротация на кабинета, Иванов изрази решимостта на своята политическа сила да настоява за гаранции, че тези приоритети ще бъдат спазени в бъдеще.

Съпредседателят на коалицията подчерта, че е необходимо редовно правителство, което да гарантира продължаването на реформите, особено в секторите, критични за укрепването на демократичните институции и правовата държава. Във връзка с това, Иванов изтъкна значението на документалните ангажименти като средство за осигуряване на постоянство и прозрачност в управлението.

Важен аспект от изявлението на Иванов бе и коментарът му относно казуса с Мартин Божанов-Нотариуса. Той подчерта ангажираността на коалицията да разследва и осветли всякакви съмнения, свързани със завладяването на съдебната власт, подчертавайки ролята на новосъздадената временна комисия за проверка на фактите и обстоятелствата около дейността на групата около Нотариуса. Тази инициатива е част от усилията на коалицията да насърчи прозрачността и отговорността в съдебната система.

Иванов изрази увереност, че решенията относно бъдещата ротация на кабинета са в ръцете на премиера Николай Денков и на вицепремиера Мария Габриел, подчертавайки значението на тяхната роля за гарантиране на стабилността и продължаването на реформите.

Позицията на Христо Иванов и коалицията „Продължаваме промяната–Демократична България“ отразява стремежа към по-голяма отчетност, прозрачност и укрепване на демократичните институции в България, но дали това ще стане времето ще покаже. Въпреки предизвикателствата, политическата воля за продължаване на борбата с корупцията и защита на върховенството на закона остава ключова за бъдещото развитие на страната.

Абониране
Известие от
guest

5 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Сияна
Сияна
3 месеци по-рано

Той , забрави колко неуспешен министър на правосъдието беше, май?

МАРИЯ
МАРИЯ
3 месеци по-рано

Трогателна история

Петър
Петър
3 месеци по-рано

Христо Иванов само говори, но нищо не може да направи

Ивайла
Ивайла
3 месеци по-рано

Христо Иванов пак си прави устата да се намъкне в управлението и за това се опитва да мъти водата на другите. За това и на изборите се оказа, че подкрепата за него е стопена до някакъв санитарен минимум и ако не беше ниската избирателна активност нямаше и да видят парламент.

Тони
Тони
3 месеци по-рано

Много смешно е точно Иванов да ми говори за борба с корупцията