Христо Иванов: Ген. Атанасов е обсъждал реформата в службите с Борисов

5
92
Христо Иванов
Христо Иванов. Снимка: БТА

Ген. Атанас Атанасов е дискутирал реформата в службите с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, като е получил подкрепата за нея, съобщи съпредседателят на „Демократична България“ /ДБ/ Христо Иванов в ефира на „bTV“ по повод подадената оставка от Атанасов като председател на Комисията за контрол над службите. Според него Атанасов е усетил, че е време да даде важен сигнал – дали ще се намери воля от политиците да се модернизират българските служби, така че да сме сигурни, че служат на България.

„В един момент без един телефонен разговор, се оттегля тази подкрепа. Така не се прави“, категоричен е Иванов, призовавайки политическите сили да се върнат на преговорната маса и ако ГЕРБ имат по-добре идея – да я предложат.

Попитан дали са в коалиция или не с ГЕРБ и ДПС, Иванов отговори: „Участваме във възможното управление на страната, което да започне да решава проблеми.“ Според него управлението е толкова добро, колкото да бъдат реализирани приоритетите му.

„Това нещо трудно и сложно. Базирано е на тежко компромиси. Ежедневно се питаме дали си струва и дали работи. Като гледам Денков днес си струва. Като гледам оставката моя приятел Атанас Атанасов си казвам още много трябва да работим, защото тази оставка е много сериозен сигнал. (…) Става дума за хибридна политическа форма. В нея има програмно правителство и правителство на малцинството“, каза още той.

Христо Иванов още коментира, че до края на годината трябва да имаме нова Конституция, ако нещо не се случи.

Абониране
Известие от
guest
5 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
МАРИЯ
МАРИЯ
2 месеци по-рано

Значи лошо, щом Генералчо е намесен

Сияна
Сияна
2 месеци по-рано

И сега господина Иванов ще каже, че той не е знаел

Боян
Боян
2 месеци по-рано

Почна сериозно да им се клати нефелната коалицийка

Лили
Лили
2 месеци по-рано

Ето че дори и генералчето не иска да си играе с Ицо

Ивайла
Ивайла
2 месеци по-рано

Поредният жалък опит да се измъкнат от кашата, която сами сътвориха. Плюха яко по Борисов и ГЕРБ, а сега нямат друг вариант освен да работят с тях, само че ако го направят това ще е краят за политическите им формации. Сега се чудят как да го извъртят така, че хем да не подкрепят ГЕРБ, хем да го отнесат, че ще ходим на нови избори.