Христо Алексиев: Организираме специален превоз на контейнери за хора, останали без дом в Турция

0
38
Среща на Христо Алексиев с посланика на Турция
Среща на Христо Алексиев с посланика на Турция. Снимка: Министерство на транспорта

„Българската страна, и по-специално БДЖ оказва пълно съдействие за превозването на контейнери за настаняване на хора, останали без дом след земетресенията в Турция.“

Това обяви вицепремиерът и служебен министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев на среща днес с посланика на Турция Айлин Секизкьок. В първия етап ще бъде използван интермодален транспорт за доставка на 70-80 конструкции.

Посланик Айлин Секизкьок изрази дълбока благодарност към българската държава, доброволците и дарителите за съчувствието към пострадалите от природното бедствие и за оказаната помощ през последните 15 дни.

Вицепремиерът Алексиев заяви още, че на граничния пункт Капитан Андреево предстои пускането в експлоатация на нови трасета за хладилни камиони. Те допълнително ще допринесат за облекчаване на преминаването на хранителни продукти.

„Основен приоритет за нас е намаляване на времето за преминаване на стоките през граничния пункт“, увери Христо Алексиев.

Той изрази надежда, че в близко бъдеще ще бъде подписан и меморандум за нов железопътен граничен пункт между Ямбол и Одрин.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments