Хотелите отварят врати от утре при строги мерки

0
215
Министър на туризма Николина Ангелкова
Снимка: Скрийншот от видео

Хотелите и местата за настаняване в България могат да отворят врати от 13 май, ако спазват необходимите изисквания и ограничения. Новините съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова по време на брифинг в Министерски съвет.

Тя благодари на всички депутати за подкрепата във връзка с предложените ваучери за туризъм, насочени специално към тези на първа линия. За тях ви съобщихме по-рано днес. Ангелкова е признателна на колегите си и за насърчаването на чартърните полети и удължаването с 12 месеца на сроковете на валидност на туроператорските ваучери.

Министърът призова да се обмисли и друга важна мярка, свързана с цената на плажните принадлежности. В изготвен законопроект се предвижда намалението на точно такива с 50%, за да се насърчи вътрешният туризъм.

Утре се очаква Европейската комисия да предложи единни правила за пътуване в рамките на Европейския съюз и извън него. Това би оказало влияние и на съдбата на туризма в България това лято. До изричната отмяна на настоящите правила се налага всички чужденци да бъдат поставяни в двуседмична карантина.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments