Хотелиери срещу ремонта на пътя Бургас – „Слънчев бряг“

0
263
Път Бургас-Сарафово
Път Бургас-Сарафово. Снимка: Искра.бг

Представители на туристическия бранш изразяват недоволство защо през летните месеци се ремонтира пътят в участъка „Сарафово“ – Бургас. През тази отсечка се движи целият трафик от Бургас към „Слънчев бряг“.

Веселин Налбантов, зам.-председател на Българска хотелиерска и ресторантьорска организация, заяви пред камерите на „БНТ“:

„Трябва да се съобразяват, че ние сме туристическа дестинация. Предлагаме да се преосмисли това решение, да се спре за известно време. Вие сами го виждате, че там е добро. Да мине сезона и да започват да правят каквото трябва да се направи“.

Димитър Бакалов, началник дирекцияСтроителство“ към Община Бургас, коментира темата. Според него ремонтът през този период на годината се налага, защото това е едно от най-натоварените трасета за цяла България.

При първия възможен момент започнахме този ремонт след одобряване на финансирането. Стартирахме преди активния туристически сезон в края на юни и се надяваме точно преди активния да приключим ремонта и в двете платна.

За около 10 дни се очаква да приключи асфалтирането на отсечката в посока Бургас. Другото платно е в по-лошо състояние и там ще има леко забавяне. Но преди започването на активния туристически сезон се очаква целият ремонт да е приключил.

От „Пътна полиция“ е създадена организация и в района е определен постоянен пост за регулиране на движението.

Британски всекидневник: Бургас, Несебър и „Слънчев бряг“ – европейски бюджетни дестинации с красиви плажове

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments