Хотелиери и ресторантьори призовават бранша към протест

0
49
Ресторант
Ресторант. Снимка: Pixabay

Хотелиери и ресторантьори призовават туристическия бранша към протест, заяви зам.-председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) Веселин Налбантов. Той коментира пред „bTV“:

Призовавам колегите да се подготвят за стачни действия, защото действията на управляващите във всички сфери водят до проблеми за туристическия сектор и не се издържа вече.

Според Налбантов има много не ясни неща около противоепидемичните мерки, които са били причината за отлив на туристи и персонал от курортите. От организацията поискаха оставката на служебния здравен министър Стойчо Кацаров. Той подчерта:

Възмутени сме от неправомерните изказвания на здравния министър. Той вече ни нанесе непоправими щети и особено на морските хотели и заведения. Заради противоречивите му сведения и изказвания, хората в най-големите ни пазари тази година – Румъния, Украйна и Молдова вече отменят резервации за септември. На хората не им става ясно какво иска да каже, излъчва противоречиви сигнали и това води до притеснени и отлив.

По думите на зам.-председателя вече има напуснали чужди и български служители, защото се притесняват, че ще бъдат накарани насила да се ваксинират. Той обясни, че причината за тяхното напускане са новите мерки. Според председателят на БХРА Георги Щерев притесненията им са, че секторът отново ще бъде неглижиран и оставен без подкрепа и компенсации.

От браншовата организация твърдят, че служебното правителство не се е захванало с проблемите в сектора.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments