Хотели с „летни градини“ на паркингите

0
181
Бургас, плаж
Снимка: Архив

Въпреки разрешението хотелите да възобновят работа, противоепидемичните мерки правят това непосилно за много от тях. Основен проблем с това къде биха се хранили гостите им имат градските хотели без големи открити пространства на разположение, съобщиха от „БНТ“.

На някои хотели им се е наложило да обособят паркингите си като летни градини, за да работят нормално, каза председателят на Асоциацията на хотелиерите и ресторантьорите във Варна Павлин Косев. Някои са готови да отворят, дори и да са на загуба. Те все още са в процес на подготовка за това, като сезонът ще започне по различно време за всички – когато има заетост.

Курортът „Албена“ се приготвя да посреща туристи още на 29-ти май. За целта служителите се снабдяват с необходимите предпазни средства. Гостите ще преминават медицински преглед и ще им се мери температурата, а вътре в сградите ще се спазват строги хигиенни мерки. Дезинфекцията на ресторантите и хотелските стаи ще се извърши със специални машини, на принципа на студения аерозол, съобщи зам.-директорът по експлоатацията в курорта Христо Пенев. Дори за използването на плажовете ще има строги мерки и на всички подходи към него ще са поставени диспенсери за дезинфекция.

Условията на плажовете ще окажат влияние на това колко бързо се възстанови секторът, твърди министър Ангелкова. От министерството на туризма се надяват концесионерите да кооперират за това и ги задължават да намалят цените на плажните си принадлежности с поне 50%. Обещават в замяна концесионните такси да бъдат намалени пропорционално. Новите здравни мерки изискват също да се предвиди повече разстояние между поставените чадъри с шезлонги и по-голямо отстояние между масите на плажните заведения.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments