ХИВ позитивен си извоюва правото да стане пилот

0
61
Пилоти
Илюстративна снимка, Pixabay

ХИВ позитивен мъж разкри самоличността си, след като успя да оспори правилата, които му пречеха да се обучава за пилот на шотландска авиокомпания, пише „ВВС“. 31-годишният Джеймс Буше използваше псевдонима „Пилотът Антъни“ в „Twitter“, за да разкаже за своята борба и да разбие клеймото за хората, живеещи с ХИВ.

На Джеймс не са му позволявали да се обучава, защото не е можел да получи медицинско свидетелство. В крайна сметка от местната дирекция „Гражданска въздухоплавателна администрация“ (CAA) са отменили решението.

Буше е летял заедно с обучаващите капитани на „Логанеър“ от ноември. Сега той вече се е квалифицирал да лети с регионалните редовни самолети на „Ембеър 145“ от базата им на летището в Глазгоу.

Така той стана първият новоквалифициран пилот в Европа, живеещ с ХИВ.

Роденият в Стоук мъж спечели битката с CAA и това доведе до промяна на правилата. Сега вече заразените от болестта ще имат право да получат сертификат за летене, но ще бъдат ограничени до многопилотни операции.

Джеймс е бил диагностициран с ХИВ преди 5 години. Той е получил лиценза си за частни пилоти на 17-годишна възраст, когато още не е можел да управлява автомобил. Мечтата му е била да стане пилот. Започнал да лети на 15 години.

Шокирал се, когато разбрал, че е заразен. Това означавало, че не може да се обучава за пилот. Решил да разкрие самоличността си като ХИВ позитивен, вдъхновен от бившия ръгбист Гарет Томас, който направи същото признание миналото лято.

„Моето послание към всеки, който живее с ХИВ и е обект на дискриминация е, че може да спечели предизвикателството. Заболяването не трябва да е пречка за никого да преследва мечтите си.“

Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и Видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
  Абониране  
Известие от