Хирург от Разград продавал морфин на наркозависими

0
252
Морфин. Снимка: Общомедия
Морфин. Снимка: Общомедия

Хирургът Бранимир Мичев ще се изправи пред Окръжния съд в Разград, за това че е купувал с рецепти морфин и „Оксиконтин“ (силно обезболяващо, запазващо  този ефект на морфина и хероина, при по-ниска склонност към пристрастяване), а след това ги продавал на наркозависими в града. Ако бъде доказано, че е виновен, може да получи присъда от 5 до 15 години затвор и глоба от 20 000 до 100 000 лева.

Двете лекарства са под строг медицински контрол и се отпускат чрез специален режим само на пациенти със злокачествени заболявания за облекчаване на болките им или на пациенти в последен стадий на болестта. Хирургът изписвал жълти рецепти за тях, но нито един от пациентите му не е имал злокачествено заболяване, уточняват от пресцентъра на съда.

Голяма част от „ползвателите“ дори не познавали лекаря. Той издавал документите на пациенти, чиито лични данни крадял от отделението на местната болница „Свети Иван Рилски“, в която работел преди практиката си на „джи пи“. В момента лекарят е в ареста по друго дело. Мичев има присъда за теглене на пари от банкомат с чужда карта.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments