Хиляди се събраха на международния протест в София срещу социалните закони

2
4765
Международен протест в София срещу социалните закони

Хиляди граждани от няколко държави се събраха на международния протест в София срещу социалните закони, които трябва да влязат в сила от 1 януари 2020 година. Според организаторите от сдружение „РОД“ 3000 души са се включили в демонстрацията. Тя премина под надслов „Спаси семейството! Защити децата!“.

Протестиращите настояват да бъдат отменени приетите текстове, които според тях почиват на антидетска, антисемейна и античовешка политика. Тя вече е прокарана в редица европейски държави, подчертаха демонстрантите.

В протеста се включиха хора от България, Норвегия, Литва, Австрия, Дания, Хаваи, Нова Зеландия, Испания и Германия.

Демонстрантите определят приетите промени като законно „отвличане“ на деца. Те предвиждат да могат да се подават всякакви сигнали, в това число и анонимни, за начина на отглеждане на малчуганите. Социалните ще могат много по-лесно да отнемат децата от техните родители. Дават се много повече правомощия и на неправителствените организации, включително и при решаване на спорове за родителски права.

Според протестиращите социалната грижа за слабите се превръща в бизнес за милиони.

„Именно срещу този геноцид не спират да се борят родители от цял свят!“, посочиха демонстрантите.

Абониране
Известие от
guest
2 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Христо Войников
Христо Войников
3 години по-рано

Правителството и медиите лъжеха, че нямало промени в закона за социалните услуги, а сега си признаха като ги пристигнахме до стената и казаха че ще отложат промените за 6 месеца. А сега де! Нали уж нямаше промени? Какво тогава ще отложат за 6 месеца? Тази вечер бяха гузни и не казаха нищо за протест с над 2000 човека нито по БНТ нито по BTV! Какво ви говори това? Народе, събуди се. Лъжат ни и после като ги разкрием, замазват положението. Добре, че има хора, които четат внимателно промените в законите за да ни информират и да организират публични протести. Благодарности… Прочети още »

ние
ние
3 години по-рано

Някой май трябва да се върнат обратно в училище и да се учат да броят наново.