Хиляди проверки в горите са били извършени само за няколко дни. Какъв е резултатът?

0
55
Дървесина в гора
Дървесина в гора. Снимка: Министерство на земеделието

Повече от 3100 проверки в горите са били извършени само за четири дни, съобщиха от Министерството на земеделието. Инспекциите са били осъществени в периода от 6 до 9 май включително. В резултат от контрола са съставени 18 акта и 10 констативни протокола.

В посочения период служителите в държавните предприятия са извършили общо 1189 инспекции. Проверките са реализирани на 533 обекта за добив на дървесина, 458 превозни средства, 153-ма ловци и 283 други физически лица. Съставени са 8 акта по Закона за горите и Закона за лова и опазване на дивеча. Задържани са 14 килограма недървесни горски продукти.

За периода 6 – 9 май са извършени близо 1930 инспекции в цялата страна от 107 екипа горски инспектори към регионалните дирекции. През контрол са преминали 167 обекта за складиране, 278 за добив на дървесина, 786 превозни средства, транспортиращи дървесина, 696 ловци, риболовци и физически лица. В резултат на дейността си служителите на регионалните дирекции са съставили 7 констативни протокола и 10 акта за установени нарушения на Закона за горите. Задържани са 3.60 кубика дърва за огрев, 5 ловни трофея от сръндак и 50 килограма цвят от глог.

В имот в село Торбалъжите, община Габрово служители на РДГ Велико Търново са установили, че се съхраняват 5 ловни трофея от сръндак без документи, доказващи законния им произход. За установеното нарушение по Закона за лова и опазване на дивеча служителите на РДГ Велико Търново са изготвили констативен протокол, с който трофеите са задържани, съобщиха още от ведомството. 

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments