Хиляди левове дарения и деца продължават да живеят в мизерия – кой е виновен?

0
177
Лео Кадели
Снимка: Скрийншот от репортаж на Bulgaria On Air

Около 15 000 лева дарения е успяла да събере родолюбивата организация „Приятели, помагайте“ за семейство в Световрачене, чийто деца живеят в мизерни условия. Какво се е случило обаче след това? Отговорът е – абсолютно нищо. Малчуганите и до днес са принудени да живеят сред алкохолни изпарения, цигарен дим, мръсотия и мухъл. Това разкриха от организацията, предаде „Bulgaria On Air“.

„Със сигурност това, което видяхме преди 5 години, преди 2 години и днес, няма никакъв резултат. Цялата инвестиция на парите се оказа абсолютно безсмислена.“, разказа Лео Кадели от „Приятели, помагайте.“

Според него на мястото те са видели трима абсолютно безотговорни възрастни, а къщата е била ужасно мръсна. Дори не са били махнати паяжините и мухъла.

На 3 декември той и колегата му Лукан Геров са провели разговор с родителите за подобряване на хигиенните условия, но нищо не се е променило.

От дирекция „Социално подпомагане“ също се занимават със случая. Те са констатирали, че са налице фактори, които са рискови за живота и здравето на децата. Ето какво каза Лина Колева:

„Отчели сме занижена хигиена в дома, децата бяха опаразитени и със занемарен външен вид, ухаещи на нечистоплътност. Семейството съжителства с баба и дядо по майчина линия, които са зависими към алкохола.“

Бабата и дядото били родители на майката и той проявявал агресия, но не към децата, а към възрастните. Един от малчуганите пък рисувал по стените, като оставял послания за помощ.

Борислав Дечев, който е женен за майката на децата, не е техен биологичен баща. Той твърди, че те имали всичко необходимо. Всеки ден се къпели, не ходели голи, боси и гладни. А двамата с Ивета работели постоянно, за да се грижат за тях.

От „Приятели, помагайте“ обаче са получавали сигнали от работодатели, които твърдели, че са наемали жената на работа и тя напускала след една седмица. Според тях това се дължи на факта, че тя има пари – пари, които са от даренията на хората, проявили добрина, за да подобрят живота на децата й.

Майката казва, че с 15-те хиляди лева е купила печка, пералня и бойлер, но от родолюбивата организация я контрираха, че те не могат да струват толкова много.

От дирекция „Социално подпомагане“ планират да оставят децата на грижите на тяхната майка, но искат да работят с нея, за да повишат родителския й капацитет и тя да е способна да задоволява адекватно нуждите им.

Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и Видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
  Абониране  
Известие от