Херо Мустафа: Приветстваме усилията на България да помогне на украинските бежанци

1
57
Херо Мустафа
Херо Мустафа. Снимка: МВР

Приветстваме усилията на българското правителство да помогне на разселените от Украйна бежанци, заяви посланикът на САЩ в България Херо Мустафа във видео в социалните мрежи. Тя каза още:

Неоправданата и непредизвикана агресия на Русия в Украйна взе опустошителни жертви и накара повече от един милион души да избягат от страната. Международната общност се обедини по безпрецедентен начин, за да отговори на тази хуманитарна криза. Впечатление сме от щедростта на българския народ, който посрещна множество разселени в България хора и им помага да намерят подкрепата, от която те и семействата им имат нужда. Българското правителство и общество полага огромни усилия и ние приветстваме всички усилия, които бяха създадени толкова бързо. САЩ се ангажират да помагат на украинския народ, както в Украйна, така и извън нея. Посолството се гордее с многото инициативи, които американските организации и компании започват тук в България, за да помогнат на разселените хора.”

Президентът на Фондация „Америка за България” Нанси Шилър посочи, че се поставя началото на информационен портал, който ще помага на хората в нужда да намерят помощ. По думите й този портал ще служи като мост между инициативите в България и за разселените от конфликта украински граждани.

Абониране
Известие от
guest
1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Бесен
Бесен
8 месеци по-рано

Ха, ха, може ли да е по-очевадно, че ние нямаме суверинитет и собствена политика и гръбнак? Но сега нашите господари одобряват.

Очите ни са влажни с умиление и изпълнени с признателност, опашката ни е прибрана между краката ни; а виждате ли как махаме радостно с лапички, чувайки вашето одобрение?

Учете ни, учете ни на всичко, защото сами, без вас и хомосексуалните ни приятели от Брюксел не можем да си избършем задниците.