Хаос с дневния ред на парламента, депутат от ДПС със скандално изказване

0
77
Народно събрание
Народно събрание. Снимка: Facebook

Скандал възникна по време на определянето на дневния ред на Народното събрание за днешния ден. Получи се и хаос с разместване на отделните точки, предаде „24 часа“.

Първо бе поискано да се включи нова точка, което бе прието. След това от ПП „Възраждане“ се обявиха за изтегляне по-напред на изслушването на служебния министър на външните работи Николай Милков за случая с побоя над Християн Пендиков. Депутатите одобриха и това предложение.

В същото време от „Продължаваме промяната“ /ПП/ обаче заподозряха, че някои политически сили искат да не се гледат промените, които засягат контрола върху дейността на главния прокурор и точно поради тази причина искат точката да бъде изместена много назад в дневния ред.

За да мине напред именно тази точка беше предложено да отпадне проекторешението за приемане на програма за компенсиране на битовите потребители на природен газ. Това предложение е на ПП. То наистина отпадна, което предизвика остра реакция от депутатите от „Продължаваме промяната“.

Последва скандално изказване на Рамадан Аталай от ДПС, който в прав текст обяви, че имало хора, които се топлели с кравешки лайна, както и на дърва и пелети, а парламентът се бил захванал с природния газ.

Кристиан Вигенин от БСП също разкритикува отпадането на предложението на ПП от дневния ред. След това той поиска на всеки депутат да бъде раздаден финален дневен ред, защото е настанало такова объркване, че никой вече не знае какво точно се гласува.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments