Хакери могат да ни следят през камерите на смартфоните с операционна система Android

0
431
Смартфон
Снимка: Pixabay

Хакери могат да ни следят през камерите на смартфоните с операционна система Android. За този сериозен проблем алармираха експерти по сигурността от компанията Checkmarx. Ако хакерите успеят да се свържат с камерата на смартфона, те могат да правят снимки, видео и да записват разговорите ни без изобщо да разберем за това.

Самият проблем на операционната система е кръстен от специалистите с името „CVE-2019-2234“, предаде „Digital.bg“.

Хакерите успяват да влязат в нашия телефон чрез фалшиво мобилно приложение за прогноза за времето. Специалистите са направили тестове и са установили, че лесно получават достъп до всички функции, включително и успяват да намалят звука при снимане, така че притежателят на телефона да не разбере изобщо какво се случва.

Изключването на дисплея или затварянето на приложението не решава проблема.

Освен това хакерите могат да разберат кога държите смартфона си в ръка чрез сензорите за близост. Чрез разрешение за достъп до вградената памет, каквото те получават благодарение на фалшивото приложение, могат да изтеглят снимките и видео клиповете ви в контролиран от тях сървър.

Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и Видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
  Абониране  
Известие от