Граждански сигнал: Община Варна реагира бързо на замърсяване в междублоковите пространства

0
1736
Детска площадка
Детска площадка. Снимка: Община Варна

В отговор на получен сигнал за замърсени междублокови пространства Община Варна демонстрира бърза реакция и ефективност, като предприе незабавни действия за почистване на засегнатите райони

Сигналът, получен в късния следобед на 24 декември 2023 г., адресира проблем със замърсена градинка и междужилищно пространство пред блок на ул. „Ангел Кънчев“ 26, в района ограничен от улиците „Братя Миладинови“, „Георги С. Раковски“ и „Страхил войвода“. Местните жители изразиха притеснение относно състоянието на близката детска площадка.

Общинските органи, в лицето на Дирекция „Екология и опазване на околната среда“, незабавно са реагирали на подадения сигнал. В първият работен ден след Коледните празници, е бил разгледан и разпределен за проверка. По-малко от две седмици след получаването на сигнала, на 5 януари 2024 г., междублоковите пространства били не само почистени, но и освежени.

Резултатите от предприетите действия били забележими и оценени от жителите на района. В знак на удовлетворение от бързата реакция на общината, на 29 януари гражданите изпратиха снимки, показващи подобреното състояние на градинката и междублоковите пространства след дейностите на служителите по чистотата.

В допълнение, Община Варна информира, че в рамките на Инвестиционната програма на Министерството на финансите за общински проекти се планира проектирането и изграждането на над 10 междублокови пространства в различни квартали на града. Тези пространства ще бъдат превърнати в зони за отдих, спортни площадки и паркова среда, подобрявайки качеството на живот и предлагайки приятни зони за отмора и спорт на гражданите.

Община Варна продължава да работи активно за подобряване на урбанистичната среда и да осигурява благоприятни условия за своите жители, като по този начин поддържа висок стандарт на обществените услуги и инфраструктура в града.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments