Граждански сигнал: Безотговорно поведение на собственик води до агресивни нападения на кучето му в Бургас

2
400
Агресивно куче
Агресивно куче. Снимка: Ronnie Raya Tara Sugar, Фейсбук

Свидетели на поредица от тревожни инциденти, свързани с безотговорното поведение на собственик на куче в бургаския к-с „Изгрев“, водещо до агресивни нападения над животни. Мъжът е забелязан многократно да извежда кучето си без повод, позволявайки му да агресира и дори да убива котки, въпреки опитите на хората да спрат действията на неговия домашен любимец. Това стана ясно от публикация в социалните мрежи, където възмутени граждани качиха и снимков материал.

Местните жители са свидетели и на малтретиране на самото куче от страна на неговия собственик, което допълнително подчертава нуждата от намеса от властите. Въпреки подадените сигнали към Районното полицейско управление и Дирекция „Околна среда“ към Община Бургас, по думите на гражданите все още видими действия за разрешаване на проблема няма.

Този случай подчертава безотговорното отношение към домашните любимци, но от друга страна и необходимостта от по-ефективна система за реагиране към подобни сигнали. Случаят не трябва да се подценява, тъй като нападенията може да станат и върху деца.

За да може да се предотвратяват подобни бъдещи инциденти, жителите на к-с „Изгрев“ се надяват на действия от отговорните институции.

Абониране
Известие от
guest

2 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
К.П.
К.П.
3 месеци по-рано

Неведнъж съм спорила със стопанина на животното,редовно при което се е случвало пред Кауфланд в к-с Изгрев.Абсолютно неадекватно ощв отговор получавям смеещ се насреща „стопанин“…Крайно време е да се вземат мерки и се радвам донякъде,че в жалкото ни законодателство все пак Някой реши да подаде сигнал!А това,че Униформените няма да направят нищо….доказано со времето😉

Грета Ив.
Грета Ив.
3 месеци по-рано

Потресаващо. Общината и полицията да си свърши задълженията, да си понесе последствията този субект. За какво са тези Закони, за красота ли!?